22 Maig al 9 Juny 2023 – Exposició “Primary. Guardians dels boscos ferits”

Amb motiu de la celebració de la setmana del medi ambient 2023 podeu visitar l’exposició creada conjuntament per Ruido Photo i CREAF:

  • Del 22 de maig al 9 de juny de 2023
  • al Centre Social de Sants
  • Avinguda del Carrilet , 5 Barcelona
  • Horaris: De dilluns a divendres de 18 a 21h
  • Altres horaris: podeu consultar a csocialsants@gmail.com

RUIDO ha creat una exposició itinerant que resumeix, de manera pedagògica i amb un llenguatge adaptat al gran públic, tots els continguts del projecte “Primary” (el projecte desenvolupat prèviament per RUIDO i el CREAF sobre la desforestació dels boscos tropicals primaris).

Aquesta exposició està formada per 3 infografies sobre la importància dels boscos tropicals primaris (continguts elaborats pel CREAF) i el vincle entre la soja importada a Barcelona que prové de El Cerrado, la principal zona de producció de soja del Brasil i on es produeix desforestació al sud de l’Amazona.

L’exposició també inclou un recull fotogràfic dels processos de desforestació de l’Amazones, el Congo i el sud-est asiàtic i l’impacte sobre les comunitats locals. A més de les fotografies, inclou mapes, gràfics i la possibilitat de connectar a través de codis QR a diversos continguts digitals més extensos.

RUIDO Photo

Associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, dedicada a la realització, promoció i difusió de treballs periodístics i de fotoreportatges d’interès artístic i informatiu per la societat.

Així com la utilització del medi fotogràfic i audiovisual com a eina de col·laboració amb tota mena de projectes i iniciatives que promoguin l’educació per la justícia global, la cultura inclusiva, la interculturalitat, un periodisme de qualitat, la defensa i promoció dels drets humans, amb especial atenció als col·lectius més vulnerabilitzats, la construcció de pau i la prevenció de la violència, la lluita contra les desigualtats de gènere, la sostenibilitat econòmica i social dels models de producció i consum, les migracions i el dret al refugi, l’emergència climàtica i sostenibilitat ambiental, supressió de desigualtats, atenent a persones en situació de desigualtat o risc d’exclusió social i denúncia de la justícia social o qualsevol activitat directa o indirectament relacionada amb les anteriors.

Centre de Recerca Ecològicai Aplicacions Forestals (CREAF)

El CREAF és un centre de recerca públic que té per objectiu realitzar una investigació bàsica d’excel·lència, innovadora i líder, que pugui ser considerada un referent a nivell nacional i internacional en els àmbits de la biodiversitat, el canvi climàtic, l’observació de la terra i el funcionament dels ecosistemes.

Així mateix el centre vol promoure una recerca aplicada, especialment en l’àmbit forestal, que contribueixi a la gestió i conservació sostenibles dels recursos i dels ecosistemes.

Perfer-ho, té l’objectiu de desenvolupar eines conceptuals  i metodològiques per facilitar la presa de decisions i millorar la gestió del medi.

De forma transversal el CREAF també té com a objectiu fundacional difondre a la societat tots aquests coneixements  científics  i  tecnològics  mitjançant