Salvem les Pensions – Vine a l’entrega col·lectiva de reclamacions del 2 de desembre de 2013

  • Dia: Dilluns 2 de desembre de 2013
  • Hora: 11 hores del matí
  • Lloc: Institut Nacional de la Seguretat Social del carrer Sant Antoni Maria Claret, 5-11

 

TENIM DRET A L’ACTUALITZACIÓ DE LES PENSIONS
20131202 Entrega Reclamacions
Les persones pensionistes tenim dret a la revalorització anual de les pensions en funció de l’evolució de l’Índex de Preus al Consum (IPC) de manera que no perdem poder adquisitiu. Així ho determina, de forma nítida i precisa, la Llei General de la Seguretat Social.

El 30 de novembre de 2012 el govern espanyol va aprovar un R-Decret que deixa sense efecte, per a l’any 2012 i 2013, la revalorització de les pensions contributives -per jubilació, incapacitació, viduïtat i orfandat- que afecten més de vuit milions de persones.

Encara que entra en vigor l’1 de desembre, l’executiu espanyol decideix situar-se en la més flagrant il·legalitat en aplicar-lo de manera retroactiva per a tot l’any 2012. D’aquesta manera el 2012 les pensions només es van incrementar un 1%, molt lluny del 2’9% que hauria estat necessari per compensar l’increment de l’IPC. Aquesta diferència, la que va de l’1% al 2’9% del període comprès entre gener i novembre de 2012 és la que volem reclamar i la que ens han de pagar per llei a tots i totes les pensionistes.

EL 2 DE DESEMBRE ANEM A RECLAMAR LA REVALORACIÓ DE LES NOSTRES PENSIONS COL·LECTIVAMENT
Contra aquesta situació evidentment injusta i de vulneració dels nostres drets, pensionistes, associacions de veïns, assemblees del 15M i diversos col·lectius de barris de Barcelona hem decidit continuar organitzats i posar en marxa una campanya de reclamació de les pensions.

Els objectius de la campanya són seguir denunciant l’atac a les pensions, facilitant a totes les persones afectades els escrits de reclamació, de forma gratuïta, i organitzar un LLIURAMENT COL·LECTIU pel proper 2 DE DESEMBRE A LES 11H, a la seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), del C/ San Antoni Maria Claret, 5-11.

VINE I PARTICIPA, OMPLE LA TEVA RECLAMACIÓ
Tots els DILLUNS DE 18H A 19H ASSESSORAMENT COL LECTIU I A LES 19H ASSEMBLEA “SALVEM LES PENSIONS” al Centre Social de Sants (c/ Olzinelles, 30).

Els ESCRITS DE RECLAMACIÓ els podeu descarregar a:
salvemlespensions.wordpress.com (bloc de la Assemblea Salvem les Pensions de Sants) o
– www.cronda.com (Col-lectiu Ronda).

PASSOS PER A LA RECLAMACIÓ DE LES PENSIONS 2012

 


PAS 1. SOL·LICITUD DE REVALORITZACIÓ
 

Es presenta a qualsevol oficina de l’INSS. Original i còpia.Si rebem una resolució denegatòria o passen 3 mesos sense obtenir resposta, disposem de 30 dias per presentar RECLAMACIÓ PRÈVIA:

 

 

PAS 2. RECLAMACIÓ PRÈVIA 

A Barcelona i altres ciutats de l’estat, el PAS 2 no és necessari. L’INSS està desestimant la SOL·LICITUD DE REVALORITZACIÓ (PAS 1) i ens envia a presentar una demanda al Jutjat del Social (PAS 3). 

Disposem de 30 dies per presentar la nostra demanda judicial 

 

PAS 3. DEMANDA JUDICIAL 

Es presenta al Jutjat del Social de Barcelona, Ronda Sant Pere, 41.Original + 1ª resolució + Reclamació prèvia + desestimació reclamació prèvia i DUES CÒPIES DE TOT.

 

 

VINE AMB LA TEVA RECLAMACIÓ A L’ENTREGA COL·LECTIVA EL 2 DE DESEMBRE A LES 11H A L’INSS DEL C/ SANT ANTONI MARIA CLARET 5-11!!!


SALVEM LES PENSIONS –  JUNTS SÍ ES POT!!!

Telèfon: 688 228 238 / salvemlespensions@gmail.com
ASSEMBLEA “SALVEM LES PENSIONS” DE SANTS