BCN cedeix tres locals de Can Batlló a entitats socials

Árticle d’El Periódico –> Llegir

L’Ajuntament de Barcelona cedirà provisionalment tres locals del recinte fabril de Can Batlló, a Sants-Montjuïc, al Centre Social de Sants i a la Comissió de Veïns de la Bordeta, que ja comptaven amb altres espais annexos des del juny del 2011.

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va visitar ahir les naus (sumen 730 metres quadrats) amb el president del Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo, i el representant de la Comissió de Veïns de la Bordeta, Enric Jara. Els locals estaran destinats a activitats culturals, socials i lúdiques; en el cas del centre social, utilitzarà un dels tres locals per posar en marxa un taller de fusteria per proveir les necessitats del bloc 11 de Can Batlló.

Martí va informar que durant els pròxims dies la cessió es farà oficial amb un conveni, i va destacar que el procés s’ha realitzat «de comú acord, amb el màxim diàleg i el màxim consens». Així mateix, el regidor va assegurar que a l’abril s’acabaran de pagar les indemnitzacions a totes les persones, industrials i entitats amb dret, i es tiraran endavant usos provisionals en espais del recinte perquè hi pugui haver activitats «d’oci i culturals», com horts urbans. En aquest sentit, l’ajuntament té previst aprovar en el ple d’aquest divendres una partida de tres milions per fer front a aquestes compensacions econòmiques.

Paral·lelament es començaran a enderrocar els espais acordats amb les entitats, segons Martí, fet que permetrà obrir Can Batlló al barri perquè la gent «pugui accedir lliurement» a l’espai. Una vegada finalitzades les expropiacions de la zona en què intervé l’ajuntament, l’anomenat sector 1, aquesta àrea serà en part propietat del consistori i en part de la constructora InmoGaudir, encarregada de construir pisos.

NOVES VIVENDES / Segons l’última modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada el 2006, la urbanització de la zona de Can Batlló i la Magòria preveu construir 1.656 pisos, dels quals 985 seran lliures, 471 amb alguna protecció i 200 més dotacionals.

Els primers edificis es començaran a construir a l’inici de l’any que ve. En aquest context, Domingo va reiterar la necessitat que les vivendes siguin de protecció oficial: «El barri necessita més veïns, perquè la població ha envellit i s’han tancat comerços».

El projecte de l’actual Govern municipal, que es va desencallar fa un any amb el suport del PP i ERC, preveu, com a mínim, complir els terminis de la construcció del nou CAP de Bordeta-Magòria, per un cost de 4,59 milions.