Comunicat del Centre Social de Sants per la República Catalana davant les eleccions del 27S

El Centre Social de Sants, entitat pionera del moviment associatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, des de la seva fundació, fa més de 40 anys, ha estat sempre compromesa en tots els àmbits de la reivindicació veïnal, la projecció social i urbanística dels nostres barris. Aquestes reivindicacions sempre han estat lligades a la lluita per la llibertat nacional del país.

És en aquest sentit que el Centre Social de Sants l’any 1975, va ser una de les entitats impulsores del Secretariat Local del Congrés de Cultura Catalana, i primera seu, del que va ser el veritable catalitzador de la recuperació de la memòria històrica del nostre territori.

El Centre Social de Sants sempre ha estat present en les grans mobilitzacions des del 2007 en la reclamació de les llibertats nacionals. Forma part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Ha estat seu de l’ANC territorial de Sants-Montjuïc i element actiu en les passades consultes per la independència i actualment és la seu d’Òmnium Cultural i Súmate del districte.

També en l’àmbit simbòlic el Centre Social de Sants posseeix l’honor de mantenir des de l’abril del 2013, l’estelada de majors dimensions (28m2) de la ciutat en la façana d’un edifici associatiu.

A partir de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut referendat pels catalans, la ciutadania ha dit prou a la situació d’ofegament econòmic, laminació de la llengua catalana, la falta de recursos per atènyer les necessitats socials i col·lectives i el menyspreu a les nostres institucions.

Davant la negativa del govern de l’estat per assumir un nou pacte fiscal i la continuada negativa a què els catalans puguem decidir el nostre futur a través d’un referèndum d’autodeterminació; el parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat han decidit convocar unes eleccions per dictaminar el que no vam poder decidir mitjançant el referèndum que no va autoritzar l’estat espanyol.

És en aquest sentit que ens manifestem i fem una crida a participar en els actes del proper 11 de setembre per mostrar la nostra determinació d’assolir un estat propi i ser conscients que les eleccions vinents del 27 de setembre el nostre vot serà cabdal per aconseguir aquest nou horitzó, el punt de sortida cap a la futura república catalana.

Barcelona, 9 de setembre de 2015