Comunicat del Centre Social de Sants sobre l’escorcoll a Can Vies

Avui 29 de gener el nostre barri de Sants ha estat ocupat policialment per dotzenes de furgonetes antiavalots i un gran nombre de policies secretes. El motiu, que hem sabut després, ha estat un escorcoll al Centre Social de Can Vies relacionat amb uns detinguts per una baralla el passat 12 d’octubre amb feixistes assistents a la manifestació de Plaça Espanya que havien vingut als nostres barris a “acabar la jornada”.

La relació entre els detinguts, cap d’ells del barri, i Can Vies sembla ser que és què, o hi havien sortit o hi havien anat després, cosa poc estranya tractant-se d’un centre social obert als veïns i veïnes i més en una jornada de mobilització com va ser aquell dia.

Com a entitat degana del moviment veïnal de Sants estem astorats pel tamany (i cost) del desplegament policial atesa la escadussera i relativa vinculació de Can Vies amb el cas, de la poca rellevància de la pica baralla, els culpables d’ella i els mesos transcorreguts.

Més aviat sembla una excusa utilitzada per “castigar” d’una manera ostentosa aquelles persones i espais no controlats pel poder.

Caldrà recordar també que les manifestacions feixistes dels 12 d’octubre a Sants han estat històricament una provocació a un barri obrer on la derrota, la postguerra, la repressió i la dictadura van causar molt dolor.

Exigim doncs l’immediat alliberament dels 6 detinguts i que la Conselleria d’Interior doni al barri les explicacions pertinents i les disculpes adequades.

No admetem ni la violència policial d’aquest escorcoll, ni el malbaratament econòmic que representa, ni que se segueixin tolerant manifestacions feixistes. Ni a Sants, ni a Barcelona ni a enlloc.

Mort el gos, s’acabarà la ràbia.
Can Vies és del Barri !!