El Govern Valencià del PP elegit com a Caganer de l’Any 2013

El Govern valencià del PP  l’elegit en la tretzena edició del Caganer de l’Any 2013 que organitza la CAL-Sants i que es celebra a la tradicional torronada que el Centre Social de Sants ofereix als seus socis i sòcies.

Quins han estat els mèrits? Copiem el text de la nominació:

El País Valencià ha retrocedit en el temps 24 anys. Almenys, en el terreny audiovisual. L’apagada de RTVV ha deixat els ciutadans sense una ràdio i una televisió públiques i sense mitjans – amb implantació a tot el territori – que donin informació i emetin els continguts en català. La crisi, però, ha posat fi a aquesta llibertat de rebre informació pública en català.

Des del maig, la mesa de les Corts no tramita cap iniciativa parlamentària que es refereixi al “País Valencià” quan es parli del territori, o al “català” en el cas de la llengua.

Tot el que soni català o enllaci Catalunya i el País Valencià desperta animadversió al PP.

La Plataforma d’Enllaçats per la Llengua ha mostrat el seu més absolut rebuig amb la decisió del Govern valencià denunciant la política partidista que n’ha fet servir durant anys l’administració autonòmica, emprant uns mitjans públics de tota la societat valenciana com a servei de propaganda del govern, vetant totes aquelles persones i entitats que no s’avinguessin amb els seus propòsits, essent un exemple de coerció i manipulació informativa fins a l’extinció d’un ens que ja no els hi era “útil”.

Els fets són molt greus, perquè atempten directament contra una de les senyes d’identitat i d’autogovern del País Valencià més importants: el fet de tenir uns mitjans audiovisuals autòctons que ajudin a la normalització de la llengua pròpia i que propiciïn una visió valenciana del món com a poble.

>>> Fotos de l’esdeveniment
>>> Més informació a Sants 3 Ràdio