La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.
El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.
- La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
- Preu: 4,50 euros
Què hi trobaràs aquest mes?
- El número 36 (març 2016) de La Marea dedica un ampli dossier al futur de les pensions, un dels temes més urgents i que ha quedat al marge de les agitades negociacions polítiques per formar govern de les últimes setmanes. El sistema de repartiment, tal com està dissenyat avui, està en crisi, situació que està sent explotada pel sector financer com una gran oportunitat per col·locar plans de pensions privats. Examinem les alternatives.
- S’inclou també un quadern central especial sobre la crisi dels refugiats, la falta de resposta europea i la xenofòbia creixent.
- Uns altres dels variats temes que s’aborden són el futur de Birmània, la situació de l’esquerra a Estats Units, l’ús de munició d’urani empobrit per l’OTAN, les mares que es penedeixen de ser-ho o l’amenaça de la censura en les arts escèniques.
- A més, al costat de les recomanacions de teatre, cinema i música, oferim un nou relat d’Isaac Rosa i analitzem la crisi que travessa l’arqueologia i l’abandó del patrimoni històric.
- A més, entrevistem a Susan George i a Yanis Varoufakis durant les jornades de presentació de Pla B.
- Comptem amb col·laboracions habituals com Gerardo Tecé, Isabel Elbal, Isaac Rosa, Eva Belmonte, Bob Pop o Bibiana Medialdea.