Ja ha sortit el número 39 de la Marea (Juny 2016)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • El dossier del número 39 (juny 2016) de La Marea aborda un tema al qual la societat occidental sol donar l’esquena. És vertiginós pensar a deixar d’existir, i no saber com serà la fi de les nostres vides ni què implica que acabin. El que sí coneixem, independentment de les creences de cada persona, és el que succeeix quan estem vius. I quan algú opta pel “bon morir” hauria de tenir el dret a disposar de la seva pròpia vida. En els últims anys, algunes comunitats han aprovat lleis de mort digna, i es parla més de cures pal·liatives i de testaments vitals, però morir bé en aquest país continua depenent del personal mèdic o d’on un viu.
  • A més del dossier sobre el dret a viure i morir dignament, el número 39 de la Marea aborda molts altres temes, com els paradisos fiscals, les noves resistències a Brasil, l’opacitat del Servei Exterior, el feminisme explicat a nens i nenes o l’ensenyament sense deures.
  • També inclou entrevistes a Xavier Domènech, dirigent d’En Comú Podem, i a Can Dündar, director del diari opositor turc Cumhürriyet.
  • Comptem amb les seccions habituals, como els Apuntes de Economía, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, les ressenyes de Bob Pop, la vinyeta d’Atxe, la columna de Gerardo Tecé o el relat breu d’Isaac Rosa, que aquest mes porta per títol ‘Una larga noche’.
  • Recordeu també que estem fent un crowdfunding per investigar a les empreses de l’IBEX35. Ja em passat la primera ronda (70.000€). D’aqui a juliol volem arribar als 150.000€ per poder difondre la relació entre les empreses de l’IBEX35 i el franquisme i per investigar la privatizació de l’educació i la sanitat.
  • Pots donar a través de la plataforma de Goteo en goteo.cc/yoibextigo o, si ho prefereixes, fes una transferència al nostre número de compte (ÉS05 3035 0121 3012 1008 5269) indicant en el concepte el teu nom + IBEX.

Portada La Marea 39