Ja ha sortit el número 41 de la Marea (Setembre 2016)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • L’última crisi econòmica ha evidenciat més que mai els problemes intrínsecs al model econòmic que regeix en la major part del planeta. No obstant això, si calgués buscar un efecte positiu de la crisi destacaríem l’augment considerable de cooperatives i altres iniciatives de l’anomenada economia social -sense anar més lluny, La Marea és editada per una cooperativa-. El dossier del número de setembre n’està dedicat a aquest tema.
  • També s’inclou un especial sobre el funcionament de la Borsa. És l’aperitiu de #YoIBEXtigo, la sèrie de reportatges i informes sobre les grans empreses de l’Ibex 35, fruit d’una campanya de micromecenazgo en la qual més de 3.300 persones han contribuït fins a reunir gairebé 100.000 euros amb l’objectiu de publicar informació que pugui resultar útil per controlar al poder econòmic i, en definitiva, transformar el sistema en què vivim.
  • Entre altres temes, el número 41 de La Marea aborda els robots programats per matar, les cites electorals de el 25-S, les bombes enterrades a Vietnam, la nova hornada de directores de cinema o les protestes antitaurines. I entrevistem a Rosa Clemente, activista de Black Lives Matter.
  • Comptem, com en cada edició, amb les seccions habituals: Apuntes de Economía, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, les ressenyes de Bob Pop, la vinyeta d’Atxe i el relat breu d’Isaac Rosa, que aquest mes porta per títol “Morituri”.

portada-la-marea-41