Ja ha sortit el número 43 de la Marea (Novembre 2016)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • El paper de Felipe González en la rebel·lió interna que va acabar amb el mandat de Pedro Sánchez al capdavant del PSOE a principis d’octubre i la seva aposta per l’abstenció al Govern de Rajoy són dos fets clau per iniciar un ampli repàs a aquest líder històric de plena actualitat, que ha passat de ser venerat a les aules a ser boicotejat, com va ocórrer a la Universitat Autònoma de Madrid, on un grup d’estudiants li va impedir donar una conferència al costat del president del grup PRISA,Juan Luis Cebrián.
  • Aquest ha estat l’objectiu en el dossier del número de novembre de La Marea: traçar un perfil de l’expresident del Govern recordant el seu passat, però sobretot intentant aclarir la seva vida actual, recolzada en una xarxa de contactes i relacions en les altes esferes del poder polític i empresarial de mig món. També la seva innegable influència en el PSOE dues dècades després d’abandonar la Moncloa i la secretaria general del partit. Inclou una detallada infografia sobre els seus contactes amb les elits polítiques i econòmiques.
  • En aquest dossier es compta, a més, amb vàries signatures coneixedores de l’univers FG en les seves diferents facetes: des de la guerra bruta dels GAL a la relació entre Felipe i el Grup PRISA. Escriuen Antonio Rubio, un dels periodistes que va destapar la guerra bruta sota el mandat de Felipe González, i Pere Rusiñol, exredactor cap d’El País, i soci i redactor d’Alternativas Económicas i Mongolia. En una entrevista, l’exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villajero, sosté que l’expresident “va garantir una opacitat absoluta en els partits”.
  • A més, la revista inclou molts altres temes, com un informe especial sobre l’oli de palma; entrevistes amb Ángel i María Cappa, autors de «También nos roban el fútbol», i amb Erica Sagrans, assessora del Partit Demòcrata nord-americà; articles sobre les reivindicacions de les persones transexual o les raons del No a Colòmbia; hemeroteca sobre canvi climàtic, secció de Cultura… També es mantenen les signatures habituals: Isaac Rosa, Eva Belmonte, Gerardo Tecé, Eduardo Garzón, la vinyeta d’Atxe, etc.

portada-la-marea-43