Ja ha sortit el número 44 de la Marea (Desembre 2016)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

Què hi trobaràs aquest mes?

  • La victòria de Donald Trump a EUA ha enxampat per sorpresa a gairebé tothom, però sobretot a Europa. Els missatges xenòfobs, misògins i homòfobs llançats pel president electe nord-americà no només no són una novetat en el vell continent sinó que ja s’apliquen a través de governs com el d’Hongria o Polònia, i poden contagiar-se a altres punts del mapa en les properes cites electorals. Els neofeixismes – amb els cognoms de Le Pen, Farage o Wilders- no són nous a Europa. Però les polítiques neoliberals i les retallades de l’Estat de benestar han preparat un terreny fèrtil perquè creixin aquestes opcions polítiques. I on està l’esquerra en aquest panorama? Què ha fet per evitar que arribem fins a aquí? Què proposa ara?
  • En el número 44 de La Marea s’intenta trobar respostes i analitzar la situació mitjançant entrevistes a líders del sector progressista a l’Esta Espanyol, on, a diferència de Portugal -on també es mira- no ha estat possible articular una alternativa de govern d’esquerres. Les anàlisis dels entrevistats coincideixen en molts aspectes i no defugen de l’autocrítica. Pablo Iglesias, Ada Colau, Eduardo Madina, Alberto Garzón, Uxue Barkos, Íñigo Errejón, Yolanda Díaz, Juan López de Uralde i David Fernàndez reflexionen sobre els passos que ha de donar l’esquerra per evitar que el fenomen Trump algun dia pugui produir-se al nostre país. A ells se sumen algunes veus de l’estranger, com Sahra Wagenknecht, la coportavoz parlamentària de Die Linke a Alemanya, on el neofeixisme ja truca la porta.
  • En aquest numero, a més, es publica en exclusiva un text inèdit del poeta Leopoldo María Panero, escrit en 1981 i cedit pel doctor Enrique González Duro a La Marea.
  • També es repassa les conclusions de la Cimera del Clima de Marrakesh a través de les veus que no han estat escoltades. I ens endinsem en Doñana per explicar, amb el projecte de Gas Natural de fons, quines amenaces té el parc. Sobre les empreses de l’IBEX35, en aquesta edició s’atura en el matrimoni entre Telefónica i Prisa.
  • Com en cada número, hi són les seccions habituals: els Apuntes de Economía, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, la vinyeta d’Atxe, el relat breu d’Isaac Rosa, i Herstory, dedicada aquest mes a les germanes Mirabal.

lamarea_44