Ja ha sortit el número 47 de la Marea (Març 2017)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • Són mals temps per a la llibertat d’expressió. Amb l’excusa de combatre el terrorisme, en molts països s’han adoptat mesures legislatives que restringeixen els drets civils. Aquí, la banda terrorista ETA porta sis anys sense matar, però el nombre de condemnes per enaltiment del terrorisme s’ha disparat. Així mateix, el Govern del PP ha fet un volt de rosca important amb les denominades lleis “mordassa”.
  • Davant la gravetat de la situació, que ha estat denunciada per l’ONU, La Marea dedica un número especial al tema. Ha anat més enllà dels titulars de tots aquests casos per parlar en profunditat amb alguns dels protagonistes. Com se sent una persona quan l’Estat li assenyala amb el dit acusador per suposada simpatia amb el terrorisme? Responen Alfonso Lázaro i Raúl García, César Strawberry, Cassandra, Candela Bettencourt, Guillermo Zapata, Antonia Ávalos i Rocío Ballesta, Manuel Fontdevila, Martxelo Otamendi, Joan Coma, Raquel Tenies i Belén Lobeto.
  • Les lleis les fan els polítics però són interpretades per la Justícia. Per això, es perfila a alguns dels fiscals més destacats de l’Audiència Nacional. La Marea inclou, a més, una entrevista a Baltasar Garzón i amb anàlisi de l’advocada Isabel Elbal, l’experiència a les xarxes de Barbijaputa i una guia ràpida dels drets de les persones detingudes elaborada per Eduardo Gómez, de l’Associació Lliure d’Advocats.
  • En Cultura, La Marea se centra en aquestes veus dissidents de la comèdia actual. I, com en cada número, compta amb les seccions habituals: les Anotaciones de Economía, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, la vinyeta d’Atxe, el relat breu d’Isaac Rosa, les recomanacions culturals de Bob Pop, Elena Rosillo, Antonio Lleuger i Alfonso Álvarez Dardet, i  Herstory, dedicada aquest mes a Margaret Sanger, la pionera de la planificació familiar a la qual també van intentar silenciar.