Ja ha sortit el número 50 de la Marea – Juny 2017

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • Per celebrar el número 50 de la revista La Marea calia fer alguna cosa especial. I vam escollir un tema que mai abans havíem tractat en profunditat: l’amor. L’assumpte sembla més propi de la premsa del cor que d’una publicació com aquesta, que sol informar sobre assumptes menys eteris, com les empreses de l’Ibex35 o la classe política. Però pensem que mereix atenció.
  • Aquestes pàgines reflecteixen un ampli ventall d’expressions amoroses entre persones de tot tipus i també per algunes causes, com el republicanisme o els animals. Però sobretot queda constància que La Marea  és una història d’amor. Quan un grup de treballadors i lectors comencen aquest projecte fa cinc anys, es movien sobretot per la devoció pel periodisme i les ganes de contribuir al fet que aquesta societat disposi d’informació plural, rigorosa i honesta. Les persones que fan La Marea i els qui la llegiu un mes darrere l’altre comparteixen els principis ètics que són la guia d’aquest mitjà.
  • Què és l’amor? Per què ens enamorem? Per què vam seguir caient en els mites de l’amor romàntic? Què és el poliamor? És l’amor un gran negoci? La revista explora un ampli ventall d’expressions amoroses, tant entre persones com a causes com el republicanisme, el antiespecisme i, per descomptat, el periodisme. Per parlar de tot això, compta amb entrevistes i anàlisi de personalitats de diversos àmbits: Leticia Dolera, Iñaki Gabilondo, Teresa Rodríguez, James Rhodes, Camela, Nacho Vegas, Cristina Fallaràs, Luna Miguel, Juan Torres, Laura Casielles, Bob Pop
  • Barbijauputa ofereix una guia feminista per lligar, Javier Gallego publica un poema inèdit i Isaac Rosa ens porta aquest mes un suggeridor relat titulat La seducción.
  • Què ens venen les cançons d’amor? I les pel·lícules? Podem superar els finals feliços? Això també es reflecteix llargament. I com escriure històries d’amor a través de Modern Love, la secció especial de The New York Times. En la secció Herstory es parla d’orgasmes, visions i música en el convent de Hildegarda de Bingen.