La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.
El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.
- La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
- Preu: 4,50 euros
Què hi trobaràs aquest mes?
- La revista número 52 de setembre de La Marea és una de les més difícils que publicades fins ara. No ho és pel contingut, sinó pel missatge que transmet. Com saps, La Marea elabora dossiers en profunditat pels quals busquen abundants dades i documentació. En aquesta ocasió, recullen veus no catalanes que estan a favor que se celebri un referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. És difícil sentir-les en els platons de televisió, a un costat i un altre de l’Ebre. Els seus missatges tampoc destaquen entre l’aldarull de les xarxes socials.
- La Marea de setembre de 2017 també publica un avançament del proper dossier de #YoIBEXtigo, dedicat a Endesa, així com una entrevista a Bill McKibben, el pare del moviment climàtic. Així mateix, inclou una anàlisi sobre el futur dels yihadistes estrangers que integren les files de DAESH.
- El periodista turc Daura Menguç ha preparat un reportatge sobre la pràctica d’aquest ofici al seu país, titulat ‘La mayor cárcel de periodistas del mundo’. Un altre interessant reportatge és el que ha realitzat Pablo L. Orosa a Kenya, sobre experiències de emprendiment comunitari que estan ajudant a la població a lluitar contra la pobresa.
- Com cada mes, La Marea compta amb les col·laboracions habituals de Gerardo Tecé, Eva Belmonte, Cristina Fallaràs i Eduardo Garzón. El relat del mes d’Isaac Rosa aborda el tema de la denominada ‘turismofobia’. També hi ha espai per a les seccions fixes de Rutes de la memòria –aquesta vegada dedicada a l’avenc Jinámar, Herstory i Haz tu parte (economia social).