Manifest de reconeixement a l’Anselm Cartañà

El Centre Social de Sants s’ha adherit al Manifest de reconeixement a l’Anselm Cartañà.
Podeu signar aquest manifest al següent enllaç.

Manifest:

Les entitats i els veïns sotasignats demanem que l’espai polivalent de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, situat a la seu del districte de Sants-Montjuïc –Creu Coberta, 104- porti el nom d’Anselm Cartañà i Gómez, com a reconeixement a la seva trajectòria cultural i social a Sants, Hostafrancs i la Bordeta així com a nivell de la nostra ciutat.

L’Anselm Cartañà ha estat un incansable activista cultural al llarg de la seva vida. Soci des de jove de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants, en la dècada de 1960 es vinculà al moviment associatiu participant activament en la creació de l’Escola Proa. Impulsà, juntament amb altres persones, el naixement i organització del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, motor en la normalització del català i potenciador del teixit associatiu dels nostres barris.

Va participar activament en la divulgació i explicació de tot el que feia relació a la història del barri i al sentiment de pertinença a una comunitat. Aquesta tasca va cristal·litzar en la cessió a l’Ajuntament de Barcelona dels fons històrics que custodiava la UEC de Sants des dels anys 1930. Durant anys, va animar a grups de veïns i veïnes voluntaris a reunir, recopilar i catalogar tota mena de documents
i vestigis del passat dels nostres barris, afavorint una dinàmica de confiança entre el veïnat del valor històric dels documents que cedia a l’Arxiu Històric; mentrestant altres veïns s’ocupaven de catalogar-los i conservar-los perquè estudiants i investigadors els tinguessin en compte en els seus treballs. Aquesta tasca voluntària va facilitar l’organització de la Casa del Rellotge com a espai de l’Arxiu Històric de Sants obert a la ciutadania.

Podríem omplir pàgines enumerant la tasca social feta pel l’Anselm Cartañà al llarg d’una vida, on la feina realitzada de manera altruista, amb il·lusió i compromís, ha servit perquè puguem tenir una societat més justa i solidària.

Comissió Organitzadora