Suport als veïns de Sants 137

El Centre Social de Sants s’ha adherit i dóna suport al manifest “En defensa del dret a l’habitatge digne dels veïns i veïnes del carrer Sants 137 enfront de l’ofensiva de la propietat per a expulsar-los“:

El veïnat de l’edifici del carrer Sants 137 fa anys que s’enfronta a un procés judicial originat per una demanda de la propietat, Martí Unanué S.L., per rescindir els contractes de lloguer indefinits i de renta moderada, al•legant que l’immoble es troba en “ruïna econòmica”.

En el procés judicial, els llogaters han demostrat que la propietat havia deixat degradar la finca i que la seva demanda no obeeix a una raó de necessitat econòmica (no poder fer front al cost de manteniment de la finca) sinó a la voluntat de forçar l’expulsió dels “llogaters no rentables” i rentabilitzar el seu patrimoni. En aquest cas resulta particularment injust atès que el veïnat porta anys reivindicant a la propietat el manteniment de la finca i, fins i tot, l’Ajuntament els havia imposats sancions econòmiques per desobeir les ordres de conservació de l’immoble. Igualment, la propietat ha escollit un despatx d’advocats que es publicita donant consells per alliberar dels seus llogaters i que, entre altres casos, defensa en Millet en un dels seus assumptes judicials.

El juny de 2010, la sentència del Jutjat de primera instància 21 va donar la raó al veïnat, però la propietat va respondre amb un recurs d’apel•lació davant de l’Audiència Provincial de Barcelona, qui al mes de març de 2012, va pronunciar-se també en favor dels llogaters. La propietat però, ha presentat un nou recurs. Es tracta d’un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, en el que al•lega que les diferents Audiències Provincials de l’estat espanyol són contradictòries en la metodologia que s‘ha d’aplicar per a calcular el valor dels pisos llogats (valor de reposició) i poder determinar així si el cost de les obres en superen el 50%. En aquest cas, la Llei permetria rescindir els contractes de lloguer i expulsar el veïnat sense cap indemnització.

Si el Tribunal Suprem acull, doncs, la postura de la propietat, aquesta esdevindrà d’aplicació obligatòria per tot el territori estatal, consolidant un procediment judicial que serveix massa sovint per maquillar l’assetjament immobiliari i l’ús fraudulent de la Llei per expulsar el veïnat.

Per aquest motiu, l’entitat sotasignant dóna suport als llogaters del carrer Sants 137, per mantenir el seu contracte de lloguer actual i defensar el seu dret a una habitatge digne.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.