Vine al dinar de Nadal i a la Quina de Can Batlló

Dissabte 21 desembre del 2013

14h Dinar Popular (7€)

– Amanida d’hivern amb fruits secs
+ Costelló amb patates o Lassanya amb espinacs
+Bolets amb guarnició
+Mandarina
+Torró+Cava
+Vi/aigua
Preu: 7€

20131221-quinaVenda anticipada de tiquets:
– Bar del Bloc 11 (c/ Constitució, 19)
– Centre Social de Sants (c/ Olzinelles, 30)

16h Quina per l’autogestió
Aquesta és la 3a Quina de Can Batlló, la seva finalitat és aconseguir fons per l’autofinançament del projecte del Bloc Onze, tot passant una bona estona entre veïns i veïnes, És per això que demanem a totes les persones/entitats/comerços que aportin allò que creguin que poden aportar per regalar en les timbes que farem aquell dia, llibres, samarretes, mobles, viatges, cotxes, bicicletes, motos, cases, artesania, consumicions, vals de regal i tantes altres coses que us puguin passar pel cap i que creieu que pugui fer interessant la participació en una timba…

Els donants seran publicitats durant el sorteig si així ho volen….

Els regals els podeu deixar al Bar de Can Batlló, de dilluns a dijous de 18 a 21 h, divendres de 18 a 22 h, i dissabte de 10 a 21 h.

Què és la Quina?
El “Quinto”, “Quina” o “Plena” són alguns dels jocs col·lectius i d’atzar més característics de les festes de Nadal. En moltes poblacions les partides d’aquests jocs esdevenen els epílegs perfectes dels dinars de Nadal i un bon moment per trobar-se amb els amics i coneguts. Es tracta d’un tipus de joc en què cada jugador té un cartó dividit en cases diferentment numerades i va posant senyals amb llavors (llegums, guixes, etc) a les caselles a mesura que, trets a la sort, van sortint els nombres corresponents. El premi és pel primer jugador que aconsegueix omplir tota una casella (Quinto), totes les cases del cartró (Plena), o les cinc cases d’una mateixa fila (Quina). La interacció verbal i el diàleg que s’estableix entre “el lloro” i els jugadors és una de les claus de l’èxit d’aquests jocs. En el Quinto i la Quina, el “lloro” és la persona encarregada d’anar cantant els nombres que van sortint a l’atzar d’un recipient de vímet i que mai són cantats amb el seu nom, sinó mitjançant endevinalles. Així, el número “1” es canta com “el més petit”, el “25” es respon amb un “Nadal!” o “les mamelles de la Paula” que es refereix al “88”. Hi ha, però innumerables maneres de cantar cada número i, de fet, l’èxit del joc es basa en bona mesura per la capacitat del lloro per divertir als assistents improvisant noves endevinalles per a cada número. Els premis de la “Quina” són  lots de queviures presentats en paneres, Molts d’ells tenen finalitats benèfiques o estan destinats a recollir fons econòmics.

Més informació: http://canbatllo.wordpress.com/