Volem transformar la Model (29 maig)

El Centre Social de Sants s’ha adherit al manifest Fem nostra l’espai de la Model !, que reproduïm a sota, i us convidem  donar suport  a aquesta històrica reivindicació de l’Eixample participant a la festa reivindicativa que dóna inici a la campanya per transformar aquest espai en espai públic i equipaments:

20160529 Festa la Model

 

 

 

El Manifest

FEM NOSTRE L’ESPAI DE LA MODEL!

La presó Model de Barcelona es va inaugurar l’any 1904 i les seves instal·lacions estan totalment obsoletes i degradades. Ningú no posa en dubte la necessitat de traslladar els interns que actualment l’ocupen.

La Generalitat de Catalunya des de fa 32 anys és la responsable dels Centres Penitenciaris a Catalunya. En els darrers anys s’han construït cinc nous centres, però el centre previst per substituir La Model de Barcelona no s’ha construït encara.

Les necessitats d’espai lliure i equipaments per a la ciutadania de Barcelona, especialment a l’Esquerra de l’Eixample com a zona molt densament poblada, tampoc ningú no les posa en dubte.

El darrer compromís era que durant el primer semestre de 2017 l’espai de la presó Model fos alliberat, però s’han incomplert reiteradament els terminis i els compromisos signats per les administracions per tal que la recuperació d’aquest espai per a la ciutat esdevingui una realitat.

Barcelona no pot esperar més temps a gaudir de les dues illes de l’Eixample que ocupa actualment la presó, per això:

  • VOLEM QUE LES ADMINISTRACIONS COMPLEIXIN ELS TERMINIS COMPROMESOS PER PODER BUIDAR LA PRESÓ MODEL
  • VOLEM QUE AQUEST ESPAI ES DESTINI EXCLUSIVAMENT A ZONA VERDA, EQUIPAMENTS PÚBLICS I ESPAI DE MEMÒRIA
  • REPRENENT LA LLARGA TRAJECTÒRIA DE REIVINDICACIONS CIUTADANES, VOLEM IMPULSAR LA PLATAFORMA PER A LA TRANSFORMACIÓ CIUTADANA DE L’ESPAI DE LA MODEL I CONTINUAR AMB EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA QUE HI HA HAGUT PER DECIDIR EL SEU FUTUR

Barcelona, maig 2016