Qui som?

Som l’associació de veïns i veïnes del barri de Sants

Des de la seva fundació, l’any 1971, el Centre Social de Sants ha destacat pel seu caràcter acollidor de qualsevol iniciativa desenvolupada pel nostre veïnat més proper i, sobre tot, per qualsevol col·lectiu dedicat al treball per la millora de la qualitat de vida de les persones.

Els primers anys de la nostra existència se solapen el clam i el desig per l’assoliment de les llibertats democràtiques amb la reivindicació d’un urbanisme més humà amb la demanda de zones verdes i equipaments pel nostre barri. Així s’assoleixen espais com les Cotxeres, l’Espanya Industrial i altres espais.

En l’actualitat la permanent reivindicació d’un urbanisme més humà i una millor i més transparent participació en els temes urbanístics es veu acompanyada per l’amplia oferta de serveis i activitats que més d’una vintena d’entitats i col·lectius desenvolupen dins el si de la nostra entitat i dedicats a múltiples àmbits d’interès (socials, educatives, culturals, etc.).

Les finalitats de la nostra associació són:

  • Promoure el millorament de les condicions de vida quotidiana de les persones en els seus aspectes: social, urbà, cultural i educatiu.
  • Defensar davant les administracions, els drets col·lectius i individuals dels veïns.
  • Donar suport a les reivindicacions veïnals, que es creguin oportunes, de cara a la millora del barri.
  • Col·laborar amb les diferents administracions, fer el seguiment, o formar part de comissions en les accions que promoguin millores per la qualitat de vida dels ciutadans del districte “Sants-Montjuïc.
  • Atendre i donar suport als col·lectius menys afavorits, discriminats o en perill d’exclusió social.
  • Donar suport a les persones o col·lectius procedents de la immigració de cara a afavorir la seva cohesió social.
  • Contribuir al redreçament de la consciència col·lectiva en un sentit popular, català i democràtic.