Avui més que mai #TotsSomCanVies

Des del Centre Social, entitat degana dels moviments socials del barri de Sants, volem manifestar el nostre rebuig total al desallotjament de Can Vies que s’ha produït avui 26 de maig de 2014.

Can Vies és també un centre social, creat pels joves del barri fa més de 17 anys, i amb qui hem conviscut, discrepat, debatut, treballat i, sobre tot, lluitat plegats en mil batalles per la millora del barri i per una societat més justa.

Els polítics que ens governen no solen haver viscut 17 anys al barri. De fet la majoria ni són veïns. I és per això que no poden entendre que més que un espai, Can Vies és un referent rebel a Sants, a Barcelona i al Món.

A banda d’exigir responsabilitats pel desmesurat cost de l’operatiu policial, volem explicar a tothom que l’Ajuntament no té cap pla concret ni cap necessitat a satisfer en el solar de Can Vies. És a dir, quedarà anorreat o convertit en un solar per anys i anys, cosa que fa pales, encara més, lo arbitrari i innecessari de l’acció d’avui. Per això exigim a l’Ajuntament que mantingui l’històric edifici de Can Vies, que repari els desperfectes causats i que el retorni als joves del barri.

Potser es pensen que amb l’acció d’avui s’han tret de sobre un problema. El que no saben és que s’acaben de crear un malson. I nosaltres treballarem per què aquest malson els sobrevisqui.

Avui més que mai #TotsSomCanVies