Ja ha sortit el número 42 de la Marea (Octubre 2016)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • Augmenta la islamofòbia. I la por a una cultura diferent i al radicalisme són un mannà per al discurs racista dels partits d’ultradreta. Assegurar la convivència amb la minoria musulmana és un dels grans reptes del nostre temps. Per primera vegada, La Marea dedica un número sencer, el 42,  a un tema, que aborda en la seva dimensió social, política i cultural. Els demana que s’expressin sobre com viuen en una societat que sovint els mira amb recel. Però també tracta temes incòmodes per l’esquerra, com el terrorisme jihadista i el masclisme.
  • Gairebé quatre anys després de sortir al quiosc, La Marea publica per primera vegada, a més, una fotografia en portada: Fátima és marroquí, musulmana i treballa com a empleada de llar a la casa d’Hortensia, espanyola i catòlica. En la part inferior, incloem una petita “il·lustració” a ulls dels qui no entenem àrab. Es tracta de la paraula convivència.
  • I, mentre la redacció de La Marea treballa en el #YoIBEXtigo, amb motiu d’aquest monogràfic especial, avança quines empreses d’aquest selectiu borsari operen en països de majoria musulmana, alguns d’ells sumits en dramàtics conflictes.
  • Aquest mes La Marea et proposa un repte. Sorteja sis exemplars de Juan Carlos I. La biografía sin silencios, de Rebeca Quintans (Akal, 2016), entre les respostes més enginyoses a aquesta pregunta: Creus que el rei emèrit arribarà a viatjar algun dia en l’AVE a la Meca? Per a inspirar-te, pots llegir el reportatge sobre la labor d’ambaixador empresarial de Juan Carlos als països del Golf Pèrsic (pàgines 48-49). Envia la teva proposta abans del 15 d’octubre a comunicacion@lamarea.com, juntament amb les teves dades personals.

portada-la-marea-42