Declaració de les Entitats membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Reunides les entitats promotores del Pacte Nacional pel Dret a Decidir en el Parlament de Catalunya declaren:

Bases del pacte
En el Manifest inicial consensuat per tots els seus membres sʼafirma que és una exigència democràtica del nostre poble lʼexercir el nostre Dret a Decidir. Som una Nació i com a tal tenim aquest dret sobre el nostre futur polític. I volem exercir-lo amb diàleg i amb civisme. Creiem imprescindible lʼexercici dʼaquest dret per tal dʼafrontar els problemes reals dels nostres conciutadans dʼordre social i econòmic i en la defensa de lʼestat del benestar. Volem reforçar la nostra exigència en el camp educatiu i cultural i volem reafirmar la nostra capacitat dʼintegració de tots els que viuen i treballen a Catalunya.

Pluralisme polític: coordinació i Política – Societat civil
Avui reivindiquem la necessitat que des del pluralisme polític els diversos grups que formen part del Pacte ens coordinem amb la societat civil. Només així assolirem el poder decidir el nostre futur col·lectiu participant i votant.

Unitat 9 de novembre
Per això ens comprometem a treballar unitàriament per tal que el 9 de novembre -tot i les seves limitacions- signifiqui una gran mobilització del nostre poble i així el vot emès i altres formes de mobilització reforcin el sentit participatiu dels ciutadans i ciutadanes en aquest procés.

Dret a Decidir
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir se circumscriu a ell mateix i assumeix totes les opcions democràticament exposades a les urnes. Totes les institucions que formem part dʼaquest pacte ens comprometem com a punt de consens a treballar conjuntament per tal de poder exercir plenament el nostre Dret a Decidir.

Coresponsabilitat 9 de novembre
Fem extensiu aquest compromís a totes les associacions que sʼhan adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir per tal que es comprometin a la mobilització i a la participació dʼaquest 9 de novembre.

Barcelona, 24 dʼoctubre de 2014

www.dretadecidir.cat