El Daguerre de Sants. Memòria d’un Barri

El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri és un projecte de Fotoconnexió que inclourà una exposició fotogràfica itinerant, la participació ciutadana i la recuperació de la memòria visual d’un barri.

Fotoconnexió és una associació cultural creada a Barcelona amb la finalitat d’investigar, conservar i difondre la fotografia i l’audiovisual en tots els seus aspectes, principalment, en l’àmbit català.

Daguerre Sants 201305Fotografia Daguerre, situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona, és un estudi de retrat fotogràfic únic a Barcelona amb uns cent anys d’antiguitat que, fet construir expressament pel fotògraf Martí Bonet, encara conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat clàssic. És un dels pocs en la seva tipologia que es manté en actiu a la ciutat i, actualment, és regentat per Francesc Tàpia Bonet, la tercera generació de fotògrafs.

La conservació d’aquest edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia, així com la de Sants i els seus habitants.

Per fer efectiu aquest projecte, a Fotoconnexió, han realitzat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma de finançament col·lectiu Potlatch, http://www.potlatch.es/proyecto/109.

Fotoconnexió demana aportacions voluntàries i la difusió del projecte en una campanya que finalitza el 19 de maig i s’han marcat, com a objectiu, recollir 1500 euros.

L’exposició inaugural serà a la Sala Lluïsa Franch, de les Cotxeres de Sants, el 14 d’octubre de 2013. Desprès començarà el període ditinerància per Sants, Hostafrancs i la Bordeta i altres punts de la ciutat de Barcelona.

Pots seguir l’associació Fotoconnexió a través del web http://www.fotoconnexio.org, les xarxes socials https://twitter.com/Fotoconnexio i https://www.facebook.com/fotoconnexio

Els retrats que els veïns vagin portant durant la campanya de recollida de fotos, així com altres notícies i informació general sobre El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri s’aniran publicant al bloc www.eldaguerredesants.wordpress.com