Ets estranger? Ja saps què has de fer per poder votar a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015?

S’ha obert el termini perquè els ciutadans de la UE i d’altres 12 països extracomunitaris puguin votar a les properes eleccions municipals

Els ciutadans de la Unió Europea i d’altres 12 països extracomunitaris (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile) poden demanar a partir del 2 de desembre la seva inscripció en el cens electoral per tal de poder votar a les eleccions municipals que tindran lloc el proper 24 de maig de 2015.

En el cas dels ciutadans comunitaris, els requisits per poder votar és tenir més de 18 anys i estar inscrit al padró municipal d’habitants. En cas que no s’hagi participat en cap elecció anterior, hi ha de termini fins el 20 de desembre de 2014 per inscriure’s a l’oficina del cens electoral.

Pel que fa als ciutadans dels 12 països extracomunitaris, per participar en les eleccions hauran de tenir la targeta de residència en vigor i haver residit en territori espanyol el temps exigit en els acords bilaterals amb cadascun d’aquests països. Posteriorment s’ha de demanar la inscripció en el cens electoral, termini que s’acaba el 15 de gener de 2015.

El Departament de Benestar Social ha editat un full informatiu que us podeu descarregar: Eleccions Municipals 2015.

Per a més informació, les persones interessades poden adreçar-se a les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral o al seu ajuntament.

També poden consultar el web https://sede.ine.gob.es/cere o bé trucar al 012.

Eleccions Municipals 2015 ret