La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.
El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.
- La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
- Preu: 4,50 euros
Què hi trobaràs aquest mes?
- El dossier del número 37 (abril 2016) de La Marea està dedicat al que queda de l’esquerra a Sud-Amèrica. A Veneçuela l’oposició controla l’Assemblea. A Argentina, Mauricio Macri ha acabat amb el llarg mandat del kirchnerisme; a Brasil, Dilma Rousseff i Lula da Silva enfronten una severa crisi per presumptes casos de corrupció; a Bolívia, Evo Morales ha perdut el referèndum que hauria facilitat la seva reelecció. Les preguntes són obligades: Ens trobem davant una fi de cicle del progressisme llatinoamericà? Estan en risc les conquestes socials aconseguides aquests anys? Quins errors s’han comès?
- S’inclou també un reportatge sobre la situació de Nepal un any després del terratrèmol que va deixar 8.000 morts i va multiplicar una misèria que ja de per si mateix era crònica i estesa. A més, entrevistem a París al poc donat a parlar amb la premsa Serge Latouche, expert en Filosofia Econòmica i banderer del decreixement.
- El reportatge «Barracons escolars, un sistema endèmic i lucratiu» analitza fins a quin punt són permanents aquests mòduls que, en principi, haurien de ser provisionals, així com els seus perills i perjudicis sobre els nens. D’altra banda, #*LaMarea37 posa la seva mirada en els au pair, una opció precària i subjecta a múltiples abusos que cada vegada més llicenciats espanyols usen com a pont per treballar a l’estranger.
- No falten les seccions habituals sobre Canvi Climàtic, Economia Social, Bitácora, Recomanacions i Història. També columnes com les Anotacions d’Economia, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, les ressenyes de Bob Pop, la vinyeta d’Atxe el relat breu d’Isaac Rosa.