La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.
El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.
- La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
- Preu: 4,50 euros
Què hi trobaràs aquest mes?
- El dossier del número 38 (maig 2016) de La Marea aborda la propaganda en l’era web. Amb Internet neixen noves iniciatives periodístiques que han revolucionat la forma de consumir i difondre notícies. Diaris digitals, xarxes i blocs són els nous suports de les empreses, la publicitat de les quals es confon, cada cop més, amb informació.
- En l’apartat internacional, la revista inclou una anàlisi sobre la situació d’Hondures, així com reportatges sobre l’aposta de Dinamarca per l’agricultura ecològica o la iniciativa estatunidenca Mares contra el canvi climàtic.
- Dediquem un informe especial a las lluites en el segle XXI, des del 15-M a la Nuit Debout, tot passant pel Partit Pirata d’Islàndia o el declivi de la lluita minera. En l’apartat de política institucional, passem 24 hores amb Pablo Echenique (Podemos) i analitzem la situació d’Izquierda Unida a Andalusia.
- També comptem amb les seccions habituals, como els Apuntes de Economía, d’Eduardo Garzón, Lo mejor del BOE, d’Eva Belmonte, les ressenyes de Bob Pop, la vinyeta d’Atxe o el relat breu d’Isaac Rosa, que aquest mes porta per títol #AcampadaSol. En la secció de cultura, entrevistem Icíar Bollaín sobre la seva darrera pel·lícula, El olivo, i repeteix la secció per nens i nenes de Lula Libé.