Ja ha sortit el número 45 de la Marea (Gener 2017)

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • Entre els principis editorials de la cooperativa que edita La Marea està el laïcisme. Però és gairebé impossible extreure’s a la vorágine fiestera d’aquestes dates. La campanya nadalenca és una sustentació per a molts sectors, incloses les tendes de barri. Les ocupacions temporals, malgrat la seva precarietat i pèrdua de drets, suposen un lleuger respir para milers de persones.
  • El Corte Inglés és un dels majors símbols del consumisme nadalenc. En el dossier del número 45 de La Marea, es dibuixa un breu perfil d’aquests grans magatzems. Però el fonamental són les cròniques que tracen un retrat literari del gegant verd. A la signatura habitual d’Isaac Rosa s’uneixen Daniel Bernabé, Mercedes Cebrián, José Ovejero, Edurne Portela i Eugenia Rico.
  • A més, La Marea ha xerrat amb una atea, un maçó i un laic per reflexionar sobre el Nadal. A part de subscripcions a la Marea, La Marea una ofereix una guia alternativa de regals: des de roba sostenible a contes feministes.
  • La revista inclou molts altres temes, com els debats entorn dels robots assassins, la lluita de les dones islandeses per eradicar la bretxa salarial, les repercussions de les privatitzacions d’Aena, una entrevista amb la científica Marta Alarcón, la història del Teatre Salvador Távora, etc.
  • Aquest mes no podien falten les recomanacions amb el millor de 2016 en llibres, cinema i música, ni tampoc les seccions habituals de Gerardo Tecé, Eduardo Garzón, Eva Belmonte i la nostra Herstory.