Ja ha sortit el número 49 de la Marea – Maig 2017

La Marea és una revista mensual en paper i un mitjà digital diari que aposta pel periodisme rigorós i compromès, els reportatges en profunditat i la cultura.

El seu objectiu és oferir informació lliure d’interessos empresarials i polítics amb uns principis editorials clars: la llibertat, la igualtat, la laïcitat, la defensa del que és públic, la sobirania dels pobles, l’economia justa, la regeneració democràtica i la denúncia de la il·legitimitat de la monarquia, la memòria històrica, la cultura lliure, la feina i l’habitatge dignes i el respecte pel medi ambient.

  • La trobaràs cada mes al Centre Social de Sants
  • Preu: 4,50 euros

Què hi trobaràs aquest mes?

  • El número de maig de La Marea, #LaMarea49, un altre Primer de Maig més, concreta, a partir de les reflexions d’experts, treballadors i sindicalistes, els plans i estratègies que han d’incorporar a l’acció del moviment sindical per recuperar la confiança dels qui se senten desprotegits i, sobretot, impedir que les polítiques neoliberals continuïn empobrint a la classe obrera. La Marea considera fonamental i més necessària que mai la labor dels sindicats i creu, d’acord als seus principis editorials, que al centre de la seva lluita no poden faltar perspectives com l’economia feminista o models de transició contra el canvi climàtic.
  • En aquest número es dediquen diverses pàgines al debat sobre els ventres de lloguer a Espanya, amb una anàlisi de Cristina Fallaràs centrat sobretot en la nova dimensió d’aquest negoci, i les restriccions que alguns països asiàtics han anat posant en aquests anys. S’inclou, a més, un reportatge sobre els bulos de la casella de l’Església, aprofitant la campanya anual que la institució eclesiàstica fa per aquestes dates. I en #YoIBEXtigo, preparant motors, es realitza un retrat d’Isidre Fainé, president de Gas Natural Fenosa i de la Fundació La Caixa.
  • En Internacional, ens endinsarem a les villas de Buenos Aires i la seva lluita per integrar-se a la ciutat; i s’analitza la situació actual de les armes químiques, malgrat que estan prohibides des de 1997. Hi ha una entrevista a la directora de Política de No Proliferació de l’Associació pel Control d’Armes, Kelsey Davenport.
  • Entre les anàlisis d’aquest número, Natzaret Castro aborda el poder invisible de les distribuïdores de carn a través del seu llibre La dictadura de los supermercados; i Gonzalo Gómez, cofundador d’Aporrea.org, realitza un repàs des de la constitució de la web veneçolana fins al moment actual. Com cada mes, Gerardo Tecé porta el seu Como te lo cuento: en aquesta ocasió recrea una conversa entre Susana Díaz i Verónica Pérez camí de la Feria de Abril.
  • El rap de dretes és l’aposta d’aquest mes per a Cultura. Pocs rapers s’atreveixen a Espanya a recolzar al PP o a partits ultraconservadors. Però hi ha excepcions. I anoteu una d’alimentació: flexitarians, la nova versió de vegetarians amb un bon tros de carn de tant en tant. Com sempre, les  seccions habituals: la vinyeta d’Atxe, el relat d’Isaac Rosa, titulat aquest mes La espera, l’hemeroteca de canvi climàtic, el Haz tu parte, dedicat en aquesta ocasió a la bicicleta, les recomanacions culturals i la Herstory, dedicada aquest nombre a Luisa Capetillo, una anarcofeminista en pantalons.