La XII edició dels Premis Joan Coromines guardona el Centre Social de Sants

L’actriu i veïna de Sants Meritxell Anné va ser l’encarregada de presentar el passat dissabte al vespre l’entrega de la XII edició dels Premis Joan Coromines. La cerimònia es va celebrar al teatre de Sant Medir i la primera de les guardonades va ser Montserrat Carulla, “en reconeixement a la seva dilatada trajectòria com a actriu” de 52 anys d’èxits. “Estic molt emocionada per diferents motius”, va dir Carulla en recollir el premi. El primer és que va ser precisament a Sant Medir on va començar a fer teatre. L’altre, és el premi en si, que va assegurar que li feia molta il·lusió. Montserrat Carulla va dir que tots ens els guanyem els premis “perquè som fidels a la nostra terra i a la nostra llengua”.

També es va guardonar a Joan Camp com a director comercial de Tirabol, editor del portal Racó Català, “en reconeixement a la trajectòria social i nacional del diari digital creat el 1999”. Camp va voler compartir el premi amb tots els que han fet possible aquest projecte que, segons va explicar, va començar com un joc en un moment en què l’ús d’Internet començava a estendre’s: “Voldria agrair tota la gent que ha fet possible aquest projecte web”, va dir.

L’Assemblea Nacional Catalana va ser l’altra homenatjada “en reconeixement a la creació del full de ruta que senyala el camí per les llibertats nacionals i per l’èxit de la gran manifestació del passat 11 de setembre”. El premi el va recollir Pere Pugés en representació de l’entitat. Pugés va agrair el premi però va reconèixer que encara els queda molta feina per fer: “Ens toca acabar de completar la feina.”

El premi local va ser pel Centre Social de Sants “en reconeixement als seus 40 anys de lluita per les llibertats socials i nacionals i ser un referent de la lluita veïnal i urbanística del barri de Sants”. Josep Maria Domingo, president de l’entitat va recollir el premi i va dir que el centre “ha complert sempre amb l’esperit que els seus fundadors, alguns aquí presents, van impulsar: les llibertats individuals i les llibertats nacionals, que per cert ara més que mai és el moment de lluitar pel dret a decidir i per la independència”.

Finalment també es va donar un guardó a Núria Feliu “en reconeixement a la seva trajectòria professional com a actriu, cantant i poetessa”. La presentadora de l’acte també la va definir com “ambaixadora de la cultura catalana a Europa i a Amèrica”. “Em sento molt afalagada d’un reconeixement que prové de la CAL”, va correspondre Feliu. I va recordar que “la llengua és avui i ha de continuar sent en el nou estat que estem vestint un patrimoni imprescindible”.

Durant l’entrega de premis, on van assistir-hi el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí i diversos consellers del Districte, també es va presentar el cartell i el manifest del Correllengua 2013. L’acte va cloure amb un recital de cançó a càrrec de Francesc Mir, Pep Rius i Ramon Beltran.

Article original i fotos de l’acte a Sants 3 Ràdio