Per un país de tots, l’escola en català (10/12/12)

Ara fa quinze mesos la Comissió Executiva del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va convocar el conjunt de les entitats associades i el veïnat de Sants a una trobada per anar fins a la plaça de sant Jaume arran les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionaven el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.

Avui, i en el context d’una situació més convulsa encara, el govern d’Espanya presenta propostes d’ordenació de l’educació en un sentit contrari al que expressa molt majoritàriament el poble de Catalunya, tot relegant i menyspreant la nostra llengua i la nostra cultura.

Avui més que mai és clau i del tot necessari que refermem el nostre suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa i que ens comprometem a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

I, en conseqüència, US CONVOQUEM, I DEMANEM QUE EIXAMPLEU AQUESTA CONVOCATÒRIA,
– Dia: Dilluns 10 de desembre de 2012
– Hora: 17:15 hores
– Lloc: Plaça de Sants

per desplaçar-nos plegats a la plaça de Sant Jaume on s’ha convocat una concentració una hora i quart més tard:

Somescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts, per al proper 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. La concentració, amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, serà a les 18:30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona.