Mig miler de persones caminen per la independència de la plaça d’Espanya a la Marina

Des de la plaça d’Espanya i fins als jardins de Can Farrero, als barris de la Marina, sota els paraigües i acompanyats per la pluja, van marxar unes 500 persones en la Caminada per la Independència que es va celebrar el passat diumenge al matí. Era un acte organitzat per Sants-Montjuïc per la Independència, la branca territorial de l’Assemblea Nacional Catalana. “Es tracta d’anar fent camí fins a arribar on volem arribar, que és la independència”, explicava Carme Jaume, membre de l’organització poca estona abans de sortir. L’objectiu, com tantes altres de les activitats que organitzen és “que tothom es conscienciï que no podem estar d’aquesta manera”i “reivindicar poder decidir el que podem ser”. “Em va atreure molt aquesta iniciativa perquè trobava que era una manera innovadora després de tantes manifestacions, concentracions i actes a plaça de difondre l’independentisme”, explica Marc Santasussanna, veí de Sants que diumenge al matí va decidir sumar-se a la caminada.

Un dels al·licients de la caminada va ser el mosaic que van compondre els caminants. Tots els que ho van voler portaven una peça que en arribar a Can Farrero deixaven per formar part d’un mosaic. “Esperem completar aquest mosaic que té gairebé 500 peces amb la paraula independència”, comentava Josep Siscart, també membre de l’organització.
En acabar la caminada es van organitzar diverses activitats als jardins de Can Farrero entre els que hi havia les actuacions d’entitats culturals de la Marina. També va ser-hi present Carme Forcadell, presidenta de l’ANC. Segons Forcadell “la manifestació del passat 11 de setembre ens va situar com a catalans al món” i va defensar que “hem de ser catalans i hem d’actuar com a catalans”. Per això, va recordar que ja fa vuit mesos d’aquella manifestació i que des de llavors s’ha fet molta feina, però que cal seguir treballant.

>>> Article original i reportage fotogàfic de Sants 3 Ràdio